dimecres, 18 de març de 2015

El Regne Unit empresona una jove per voler anar a lluitar amb les YPJ

El següent article ha estat publicat a Rojava no estàs sola, que inclou a més el comunicat que podeu llegir al final signat per diferents organitzacions solidàries amb el poble kurd.


ShilanAhir 12 de març llegíem la notícia que una jove kurda del Regne Unit era enviada a presó preventiva acusada sota la Llei Terrorista de voler unir-se a les guerrilles de defensa kurdes a Síria per lluitar contra l'Estat Islàmic. Aquest és un exemple més de la política de repressió que el Regne Unit, com altres països d'Europa, exerceix i ha exercit sobre les persones kurdes i qualsevol iniciativa en suport a la resistència del poble kurd. El Regne Unit té un llarg historial de criminalització i persecució cap als kurds mentre que d'altra banda de la mà de la seva companya de l'OTAN, Turquia, fa cas omís quan ciutadans del Regne Unit viatgen a Orient Mitjà a unir-se a l'Estat Islàmic. Referent a això recomanem una sèrie d'articles que estan sent publicats al portal Kurdish Question titulats "Surveillance, Targeting and the Criminalisation of Kurds in the UK" que repassa aquesta història de repressió des dels seus inicis fins al dia d'avui per part del Regne Unit i la Unió Europea cap als kurds. (Els articles estan en anglès).
Deixem aquí baix la traducció de l'informe de la detenció de Shilan Ozcelik més, encara que no siguem molt donats a això de les peticions i les firmes, deixem per a qui vulgui l'enllaç de la campanya de recollida de signatures que s'ha llançat per demanar la seva llibertat . A més també deixem la traducció al català del comunicat realitzat per diverses organitzacions kurdes del Regne Unit sobre l'arrest de Shilan.LLIBERTAT PER A SHILAN OZCELIK ARA!


Una dona kurda de 18 anys ha compadit al jutjat acusada amb delicte de terrorisme després que ella suposadament tractes de lluitar en un grup el qual està involucrat en una batalla contra l'Estat Islàmic (EI).

Silhan Ozcelik, de Highbury Quadrant, Holloway, nord de Londres, va ser detinguda a l'aeroport de Stansted després d'arribar d'un vol des d'Alemanya el 16 de Gener.
Està acusada de viatjar mitjançant Eurostar des de St Pancras a Brussel·les el 27 d'octubre i d'intentar unir-se a l'exèrcit de guerrilla del Partit dels Treballadors del Kurdistan - conegut com el PKK- que està lluitant contra el ISIS a Síria.

El PKK està registrada per les autoritats del Regne Unit com a grup terrorista.
Ozcelik s'enfronta a una acusació de "participar amb objectiu de preparar-se per a fer efectiva la intenció de cometre actes de terrorisme", contrari a la secció 5 (1) (a) de la Llei Terrorista 2006.

Portant un abric negre i crema, camisa blava i pantalons negres, ella només va parlar per confirmar el seu nom, edat i direcció durant la curta audiència al Tribunal de Magistrats de Westminster.

El jutge de districte John Zani va decretar la seva presó preventiva cridant-la a compadir a Old Bailey l'1 d'abril.

Petició aquí.


Comunicat de les Organitzacions Kurdes del Regne Unit sobre l'empresonament de Shilan Ozcelik

Març 15

CADIqNJWMAA7eXCLa comunitat kurda i els que donen suport a la lluita kurda estan indignats per l'arrest i posada en presó de la jove de 18 anys Shilan (Silhan) Ozcelik, que està acusada de voler unir-se al Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) i lluitar contra l'Estat Islàmic de l'Iraq i el Llevant (ISIL / ISIS).

El govern del Regne Unit en la seva fermesa per satisfer a l'estat turc, que continua donant suport al ISIS, i retenint el suport al moviment armat kurd, les Unitats de Protecció del Poble (YPG) i les Unitats de Protecció de Dones (YPJ) ha deixat clar de quin costat està el govern. El recent assassinat de l'heroic Konstandinos Erik Scurfield (Kemal) a la batalla contra ISIS a Rojava (Nord de Síria), ha guanyat un enfocament molt positiu per part de la premsa britànica i el públic. El Govern del Regne Unit ha tingut por d'aquest suport a la lluita kurda perquè durant 100 anys l'estat del Regne Unit ha estat un dels iniciadors i partidaris de l'opressió als kurds a l'Orient Mitjà. Per això han retardat i no han donat suport a la repatriació de Konstandinos Erik Scurfield i criminalitzat la lluita per la qual ell ha sacrificat la seva vida.

El Partit dels Treballadors del Kurdistan, el qual és a la llista terrorista del Regne Unit, la UE i els EUA va ser afegit a aquesta llista l'any 2002 durant un alto al foc unilateral de 5 anys, a petició de Turquia. El PKK no ha representat una amenaça al Regne Unit ni ha amenaçat a aquest país. Que estigui a la llista és evidentment una cosa política i que té a veure amb els llaços econòmics i polítics entre els estats turc i britànic. Usant aquesta llista el govern britànic ha estat criminalitzant als kurds durant els últims 13 anys, sense encara no haver-hi ni un sol individu kurd que hagi estat acusat i condemnat per ser membre del PKK, tot i les moltes batudes, detencions i intimidacions.

El cas de Shilan Ozcelik és el capítol més recent d'aquesta història i la comunitat kurda ara és conscient de la voluntat del govern del Regne Unit, en el seu intent de semblar imparcial per a 'certs' sectors de la societat britànica, una vegada més criminalitza a la comunitat que han estat els majors partidaris de la lluita internacional contra el terror i el feixisme d'ISIS. Shilan ha dit en moltes ocasions que volia viatjar a la regió per fer treball humanitari. Sembla que el govern del Regne Unit està bloquejant i tractant d'evitar que qualsevol tipus de suport arribi a Rojava i Sinjar, enfortint així la determinació del ISIS i l'embargament no oficial sobre Rojava i la resistència d'allà.

Les sotasignants:
Roj Women 's Association, Kurdish Youth Assembly, Kurdish People' s Assembly, CAMPACC, Peace in Kurdistan Campaign, Kurdistan National Congress (KNK), MAFDAD (Kurdish Lawyers Association), Kurdish Community Centre, Roj Women 's Assembly, Highbury East Councillor Aysegul Erdogan

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada